Chinese bami
Snel naar recept
Chinese bami
Portie
4 personen
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
50 minuten

Ingrediënten
- 350 gram mie nestjes
- 1 ui
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram plakjes schouderham
- 4 eieren
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 snufje versgemalen zout
- 1 snufje versgemalen peper
- Zonnebloemolie
Instructies
- Kook de mie nestjes zoals op de verpakking staat in ruim water met het kippenbouillonblokje. Giet de mie af en spoel na met koud water (gebruik een vergiet). Gooi een scheutje zonnebloemolie over de mie.
- Kluts de eieren door elkaar en roerbak ze vervolgens in een koekenpan.
- Snij intussen de ui in kleine stukjes en de prei in halve ringetjes. Snij de plakjes ham in stukjes van ± 1,5 cm x 1,5 cm. Rasp of pers de teentjes knoflook.
- Verhit een scheut zonnebloemoliede in een (wok)pan. Doe de uien, prei en knoflook in de pan en roerbak dit. Voeg daarna de plakjes ham toe en bak deze even mee. Voeg een beetje peper en zout toe.
- Doe als laatste de mie erbij en bak dit even mee. Als de mie nog wat plakkerig is, kun je nog een scheutje zonnebloemolie toevoegen. Voeg ook de geroerbakte eieren toe.
- Serveer direct na het bakken.